Hygge House

A new home on a wind-swept hilltop revels in 270-degree views of the Santa Ynez Valley. Settling in Solvang to connect with their Danish American culture, the owners desire to embrace the ethos and palette of Danish architecture and design.

An elevated butterfly roof at the courtyard plan’s central living and dining room connects kitchen and bedroom wings – each with expansive mountain and valley views. Dramatic site design and sensuous landforming create shelter from prevailing winds, with all main living spaces oriented to inspiring, pastoral north views. An occupiable roof deck covers the bermed in, downslope guesthouse – maintaining both proximity and privacy.

  • Location

    Solvang, CA

  • Services

    Architecture, Interiors

  • In Progress

    Construction Start Fall 2023